Laatste avondmaal

Cormandel Town 2

Ik kom Coromandel Town inrijden, sla linksaf richting het Hostel, en wie staan daar op de brug de eendjes te voeren? Rika en Yoko!!!, met een wandelwagen en een ventje van een jaar of twee oud. Ik toeter om mijn aanwezigheid kenbaar te maken en de meisjes draaien zich verschrikt om, maar metteen verschijnt een breede grijns op hun gezicht. "EDDE, YOUR BACK, HOW NICE!!!!!". Ik vraag wat ze aan het doen zijn, geld verdienen? Jah, de baby van de bazin mee uit wandelen nemen levert ook keiharde dollars op! Ze gaan even het dorp in, ik rijdt vast naar de hostel om mijn kamer te boeken..... Eerst even kijken of mijn oude kamer "The blue Marlin" nog vrij is, dubbelbed met SKY-TV. Yes, die ga ik weer boeken.
De hostel eigenaar herkent mij nog en begrijpt mijn verhaal volkomen, de laatste dagen in NZ wil je niet in Auckland slijten, maar ook weer niet te ver weg van Auckland Airport zodat je op tijd op het vliegveld kunt zijn. Welcome, and enjoy your stay.... I will!!!
Gauw de boodschappen uitgeladen en in de koeling, witte wijn in de vriezer, snelkoelen, want ik heb wel trek in een glaasje. De vis, lemon fish, kon ik niet weerstaan, gaat ook de koelkast in met de rest van de groenten....
Ik ga met mijn videocamera op pad, even de gebeurtenissen in de stad en omgeving vastleggen. Bewegende beelden spreken toch meer tot de verbeelding als al die foto's, het is vrijdag dus het dorpje is vol op in beweging. Iedereen bereid zich voor op het komende week-end, de Kiwi's gaan dan het water op, lekker vissen, zeilen of gewoon een beetje ronddobberen. Het weer ziet er voor de komende dagen niet echt super uit, er wordt veel regen voorspeld. Voor mij kan het niet veel schelen, maandag om 13.00 uur zit ik weer in het vliegtuig naar Hong Kong, kan ik vast weer aan het hollandse weer gewennen. Ik loop Rika en Yoko weer tegen het lijf we gaan samen even wat drinken op een terrasje, lekker nog effe in de zon zitten. We hebben elkaar veel te vertellen, en ze zijn erg benieuwd naar mijn belevenissen! De kleine in de wandelwagen zit met een rood hoofd duidelijk zijn middagprakje in de pampers te persen, niets ontgaat de meisjes, dus we moeten terug naar de hostel, luier verschonen!!! Onderweg film ik het duo, en laar Rika haar nieuwe aanwinst zien, een lappen pop gekocht voor 1 dollar, tweedehands.... 's Avonds zitten we de foto's te bekijken, DVD kan niet, de computer kan alleen CD-Roms afspelen. We gaan vroeg slapen, morgen gaan we samen op pad, naar de Hot Water Beach en de Cathedral Cove zo'n 100 km verderop... Nadat ze het werk van die dag gedaan hebben natuurlijk, ze werken iedere dag voor hun gratis onderdak.

Eerst neem ik ze samen met een duitse jongen en hun japanse collega mee naar het noorden van de Coromandel, over een onverharde weg, berg op, berg af. Die rit duurt toch al gauw 3 uur, maar is echt de moeite waard, op een van de stranden is een Maori wedding in voorbereiding, puur toeval....
Dan gaan we zuidwaards naar de oostkust, later in de middag.... Onderweg veel lol, muziek, een stopover voor wat Fish and Chips, en Rika hanteert de video camera... Op het strand is de laagwaterperiode nog niet ingezet, pas dan kan je een kuil graven en komt het warme water naar boven, op een meter diepte zit water van zo'n 60 graden celcius!!! Een rare gewaarwording hoor, zoveel van deze plekken in NZ maken zo'n vakantie onvergetelijk! Op naar de Cove want  het wordt al donker, en terugrit is toch gauw twee uur rijden!

In de hostel maak ik de beloofde maaltijd klaar, lemonfish uit de folie met olijfolie en kruiden gesmoord, lekker sappig visje..... wat rijst erbij en broccoli, eenvoudig maar toch lekker. Morgen maken de meiden weer japans eten en zal ik Indische kip met satesaus maken, in de supermarkt heb ik sambal oelek en soyasaus, gember en pindakaas gescoord, dus dat moet lukken. Na het eten gaan we nog effe relaxen in het bubbelbad, en dat wordt een onvergetelijke gebeurtenis! Ik loop n.l. in het donker langs het zwembad, over een houten vlonder, het bad heeft geen opstaande rand. Voor ik het weet stap ik met een been in het bad, kan nog net mijn handdoek op het droge gooien, maar glijd over het afdekplastic met een roetsj naar de andere kant van het zwembad, zo snel dat ik met mijn kop tegen de houten vlonder bots, een snee boven mijn neus tussen mijn ogen op mijn voorhoofd.... bloeden als een rund natuurlijk, wat overigens binnen een minuut stopt. Ik heb die dag ook maar een flink glas wijn op, dat is mijn geluk tijdens dit ongeluk.

Naar de dokter wordt een drama, dus maar naar het politieburo, communicatie loopt fout, kortom het duurt ruim een uur voor er een dokter bereidt is om uit te rukken en mijn voorhoofd weer aan elkaar te naaien. 6 hechtingen plus verdoving en een cursus verband plakken later mag ik NZ$ 100,-- afrekenen, weekend tarief.... maar volgens Rika en Dominik, de duitse jongen heeft de dokter een net stukje werk geleverd. Zelf kan ik niets zien, pas als het verband er weer af mag weet ik meer. Deze souvenier blijft waarschijnlijk de rest van mijn leven zichtbaar, en is nergens te koop!  Ik krijg een rol tape mee die ik de komende drie maanden moet gebruiken om het litteken af te dekken tegen het zonlicht. Daardoor wordt het dan geen lelijk litteken en zal het bijna onzichtbaar zijn.

's Avonds laat begint het te regenen, waaien, stormen, en dat zal het hele week-end zo blijven. Morgen dus gewoon rust houden, voorbereiden voor het avondeten, mijn vliegticket per internet bevestigen, een stoel reserveren bij het raam, kortom genoeg te doen als voorbereiding op de terugreis naar Amsterdam.... Dominik gaat morgenvroeg ook mee naar Auckland, zijn volgende werkadres. Hij moet dus ook vroeg uit de veren want ik wil om 07.00 uur gaan rijden. Als de meisjes aan het avondeten beginnen te werken, neem ik mijn plekje aan het aanrecht in om de indische kip te gaan maken. Ik doe er ook maar een kip salade met kaas en kokommersalade bij, dan komt de hosteleigenaar met een krat vol Greenlip mussels aanzetten, welja doen we er ook nog effe bij, de wijn stroomt rijkelijk en we hebben het weer naar ons zin.

Na het eten mijn weblog bijwerken, de laatste keer van deze vakantie. Rika geeft nog een Japanse massage weg en we proberen vroeg naar bed te gaan, proberen..................................


H.e.t.w.a.s.e.e.n.o.n.v.e.r.g.e.t.e.l.i.j.k.e.v.a.k.a.n.t.i.e.com

See you later.......!!!


 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer