Napiers

Napiers 2
Gisteren in de keuken, met die hele show-off, laat Edwin, een goser uit Rotterdam nota bene, merken dat hij ook uit Holland komt. Mijn accent verraad mij nog steeds, als ik nuchter ben ten minste. Met een paar biertjes op wordt het engels al gauw vloeiender en hoef ik niet meer echt na te denken voor ik  wat in  het engels zeg.
Edwin is pas een paar dagen in NZ en gaat na twee weken in Australie werken, voor minstens een half jaar. Hij is nog een beetje op zoek naar zichzelf, weet nog niet precies wat hij met zijn toekomst wil, maar reizen bevalt hem des te meer! 's morgens, 't is zondag geloof ik, lopen we elkaar weer tegen het lijf bij het ontbijt. Heb je zin om een eindje te gaan toeren? Vraag ik langs mijn neus weg. Hij heeft (nog) geen auto, en met z'n tweetjes is het altijd gezelliger...
Een half uur later zijn we opweg, bestemming onbekend, langs de kust naar het zuiden. Ik heb geen behoefte aan een roadmap, we zien wel waar we uitkomen. Na een tijdje komen we bij een surfstrandje uit, Ocean Beach net voorbij Waimaramara, ik draai van de weg af, te laat merk ik dat er een bump in de road zit, Edwin schreeuwt nog iets, maar het is al gebeurd. Een doffe dreun, de auto rolt gewoon verder, niks aan de hand toch?
15 meter verder parkeer ik de auto en we stappen uit. Al gauw komen we erachter dat er toch iets niet in orde is, links voor onder de auto lekt er iets, koelvloeistof zo te zien....
SHIT, en dat op zondagmiddag. Ik zie de bui al hangen. Ik kan niet ontdekken waar de lekkage precies zit, maar dat we niet verder kunnen is me we’ll duidelijk. Ik vraag een van de omstanders of er een garage in de buurt zit, nop, hij wil ons we’ll even voorgaan naar een plaatselijke buurtsuper, waar we kunnen telefoneren, mijn GSM doet hier in de middle of nowhere ook geen fuck..... 't is niet ver dus met nog genoeg koelvloeistof en mijn ogen gefocused op de temp. Meter rijden we achter die kerel aan. Ik bel de AA, de ANWB in NZ, maar die willen niet eens komen kijken!
Tsja, Sunday, bloody Sunday.
Dan maar AVIS bellen. Die juffrouw begint gelijk over de kosten van het terugslepen naar Napiers, en wil dat ik ZELF weer de AA bel. Hold it! I'm the customer, I pay for service and insurance, or not?
Mijn toon van praten tegen de bitch van AVIS doet wonderen, en ze snapt dat ze niet zo makkelijk van mij af komt. Stay where you are, help is on its way. Alsof we weg konden zonder vervoer! De sleepwagen komt na ruim anderhalf uur wachten opdagen, blijkt dat de chauffeur pas 20 minuten daarvoor gebeld was. Hij is maar een truck-driver, kan er ook niets aan doen, heeft GEEN verstand van koelsystemen, I am only a truckdriver....
Hij heeft nog gelijk ook! Na wat heen en weer bellen worden we naar Napiers terug gesleept, bij het vliegveld is een AVIS kantoor waar we de auto kunnen omruilen. Onderweg vraag ik de truckdriver wat de weersverwachting voor de komende dagen is, we hebben n.l. Net weer een bui regen achter de kiezen... Hij weet het ook niet, hij kijkt altijd thuis op zijn weather-stone. When its wet it must be raining, when its dry, the sun must be shining..... Deze kerel laat zich niet gek maken, everything comes as it comes, no worries mate, I'm only a truckdriver....
De juffrouw bij AVIS heeft alles al geregeld en we kunnen onze spullen zo in de andere Astra, een blauwe, overzetten. Weer een nieuwe schone auto, de rest regelt zij we’ll, ik hoef niet eens een formulier in te vullen.
Op naar de supermarkt, avondeten halen en wijn, veel wijn. Al is het maar om deze middag zo snel mogelijk te vergeten. We gaan voor de verse vis, Lime fish fillet, zo'n 60 cm lang, ziet er heerlijk uit, de prijs kan mij niet bommen, ik heb zin in iets lekkers. Edwin koopt de witte wijn, ik koop een fles rode, voor vanavond. En ze gaan op, da's zeker!
Gemengde groenten en nieuwe aardappels maken de dis kompleet. Nog wat bier voor de zekerheid, en op de koop toe struikel ik over een pot Albert Heijn PINDAKAAS. We gaan ervoor.... Natuurlijk neem ik weer teveel mee, met een hongergevoel boodschappen doen is niet zo slim, of is het het nicotine tekort?
Afijn, we eten er die avond goed van en belanden uiteindelijk weer op het dakterras, met een fles rode wijn sluiten we ons aan bij de groep. De duitse meisjes hebben alle aandacht van de boys, de Israelies zijn op volle toeren, versiertoeren we’ll te verstaan.
Het blijft leuk om dit spel te aanschouwen. Ik gooi nog wat duitse woordjes in de groep, he er is ook nog iemand die duits kan lullen. Als de drank op is gaat iedereen langzamerhand naar beneden, slapen of nog effe TV kijken.
Ik vraag of er interesse voor een film is, ik heb Gladiator op mijn digitale speler staan. OK, de popcornbak wordt opnieuw gevuld en we zitten tot 2 uur 's nachts film  te kijken. Hier en daar vallen er in slaap, de die-hards uitgesloten natuurlijk. 't Was weer een gezellige avond.
See you.....

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer