Taupo again

Taupo 3

Bij het hostel aangekomen zie ik achterom het gebouw de BMW motor van Reg staan, tof, hij heeft toch voor dit hostel gekozen. Ik zie zijn kale hoofd voor het raam van zijn slaapkamer verschijnen en binnen enkele tellen komt hij mij verwelkomen. De bar is nog niet open maar met zijn charmes weet hij Phoebe over te halen om voor ons twee pinten ijskoud bier te voorschijn te toveren. Daar was ik wel aan toe zeg, die halve liter glijdt moeiteloos naar binnen en nu is het mijn beurt om Phoebe te "bewerken".... Ik vertel Reg honderduit over mijn ervaringen van afgelopen middag, moet je ook gaan doen hoor! Zo'n kans krijg je nooit meer..... Reg is wat meer "down to earth" en weet het nog niet zeker. Maar na de video is ook hij enthousiast geworden en noteerd het telefoonnummer van TTS. "What's up for tomorrow?" vraag ik, "any plans made yet?"
Hij gaat een zeiltocht op een oude zeilboot maken op Lake Taupo. "Would you mind if I joined you?". "No, of course not?" antwoord hij verontwaardigd. Natuurlijk wil hij samen met mij het water op, big fun, toch? Die boot, The Barbary uit 1926,  is ooit eigendom geweest van Errol Flynn, een amerikaanse filmster uit die tijd... Een 50 foot zeewaardige tweemaster wordt nu gebruikt voor dagtripjes op het meer, zeilen, zwemmen, trout fishing, alles behoort tot de mogelijkheden, incl. een kop koffie. Zelf meenemen, eten drinken en warme kleding voor als het weer mocht omslaan, en zwemkleding natuurlijk. Kosten, slechts NZ$ 30 p.p.
Het weer voor morgen geeft wel regen op maar dat zal wel laat in de middag worden, hopen we. Ik ga maar eens eten maken, Reg heeft al gegeten, als motorrijder in NZ gebruikt hij een uiterst sobere "Tea", vaak brood met wat groente voor de vitamines. Ik zeg hem nogmaals dat ik niet graag alleen eet, maar hij heeft dus al gegeten en bedankt verontschuldigend voor mijn uitnodiging. Ik moet dus maar alleen mijn Travely fillets opeten, heerlijke vis met een dille saus en de bekende groente combinatie/aardappelen. Nathaly, het meisje uit Avignon eet graag met mij mee, ze zit nog steeds in dit hostel en is aan het sparen voor het vervolg van haar reis door NZ. Ze is druk bezig met het maken van een kralenketting voor een vriendin van haar, ze maakt de kralen zelf en moeten een uurtje de oven in, niet tezamen met mijn visfillet natuurlijk! Ziet er creatief uit, een beetje a la Nieuw Zealandse kunst en kleurschakeringen. Waarom maak je daar geen handeltje van, op bestelling voor gasten die in het hostel logeren, innitialen erin, handmade for....... Er zijn vast wel klanten voor te vinden, toch?
Daar moet ze het eerst maar eens met de hostel eigenaar over hebben.....
We eten gezellig met een goed glas wijn erbij onze avond-dis op, en zoeken daarna Reg weer op in de bar van het hostel. Reg is met Phoebe aan het poolen, en krijgt een pak slaag van zijn leven. Maar hij lijkt het leuk te vinden, leuker als het saaie TV kijken wat de meeste van de andere gasten aan het doen zijn. Tot dat de Commen Welth Spelen op TV beginnen, dan komt de engelsman weer in Reg bovendrijven. Zijn aandacht wordt nu verscheurd tussen de pooltable, Phoebe, het bier en de TV. Om over Nathaly en mij maar te zwijgen.... Bier, vrouwen, poolbiljard, wat wil een mens nog meer? Morgen wordt vast weer een leuke dag, met het ochtendzonnetje in onze gedachten duiken we onder onze dekens in de gezamelijke dorm die we deze avond moeten delen met twee Japanners, 't is druk in dit hostel voor de tijd van het jaar, maar als het ergens gezellig is dan wordt dat door iedereen doorverteld...... Mond tot mond reclame doet ook hier in NZ wonderen....

See you later......

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer