Taupo-Napiers

Taupo-Napiers

Ik wordt 's morgens zoals gewoonlijk weer vroeg wakker, ondanks de drank geen kater gelukkig, Kathleen ligt nog te snurken (heel lichtjes maar), ik open het gordijn een stukje.....bewolkt! SHIT!!!
Dan wordt er niet gesprongen, het is trouwens ook aardig fris geworden, nog geen 15 graden. Ik ga toch maar mijn bed uit, slapen kan ik toch niet meer ondanks de 4 uurtjes die ik achter de rug heb. 't Zal de spanning we’ll zijn, van 15.000 voet naar beneden, da's een aardige tijd free-fall.... Effe naar de office,vragen hoe de zaak ervoor staat. "What's it gonna be dear"? Vraag ik aan het dikkertje achter de balie. I'll ask the airport.... Looks like its going to be tomorrow afternoon, or maybe this afternoon!
Ik besluit maar een een blik op WWW.Weather.com te werpen, paarse wolken boven het hele noordereiland en een H west + L east, dus nog steeds wind uit de zuidpool. Dat wordt nus niks!!! Om 11.30 cancel ik de afspraak en meld me af aan de balie, ik ga op weg naar Napier. Mocht het weer wat beter worden dan kan ik altijd nog op de terugweg een stuk omrijden en alsnog een jump maken. Ik maak nog effe wat foto's in en om het pand, lever mijn sleutels in, kom Kathleen tegen, nog suf van gisteravond, ze zou ook vertrekken dus ik biedt haar een lift aan. Nou, ze gaat toch maar niet want ze voelt zich niet zo lekker. Tsja, wat drank al niet kapot maakt, he.

Ik ga dus alleen op pad, geen haast en ik zal beslist geen snelheid meer overtreden.
Taupo uitrijdend zie ik een groot bord langs de weg, ROAD open/closed naar diverse richtingen. Naar Napiers is open dus ik kar gewoon verder. Al doende kom ik toch in laaghangende bewolking terecht, plotseling zo goed als GEEN zicht meer, ik begin de functie van dat bord een beetje te begrijpen, maar dat ze dan gewoon alles afsluiten!!!! Dat betekent dus dat je wel eens in zo'n plaatsje kan komen vast te zitten, da's minder als je op weg naar Auckland bent om jouw vlucht te halen....
Zonder al te veel oponthoudt bereik ik Napiers waar ik eerst maar eens langs de baai rijdt, uitgestrekte stranden en een containerhaven wisselen elkaar af. Het plaatsje staat bekent om zijn in ART DECO gebouwde huizen, in 1931 is hier n.l. alles door een aardbeving verwoest en daarna in de voor die tijd moderne stijl weer opgebouwd. Ook weer gewoon op dezelfde rotspartij... Dan moet je toch wel erg zeker van je zaak zijn, niet?
Effe wat foto's vanaf het hoogste punt van de stad gemaakt, langs het strand gelopen, de hostel opgebeld voor een slaapplaats en naar de supermarkt. Vanavond wordt het makkelijk, ik neem een voor-gebarbequede kip mee van ruim een kilo, ligt in een plastic draagtas naar mij te lachen, is dus moeilijk te weerstaan. Ze hebben ze in allerlei smaken, en later blijkt dat ze ook lekker doorgegaard zijn maar toch supersappig. Stir-fried vegies erbij met rijst, 't wordt weer smullen.
In de hostel loop ik Alain (Delon) tegen het lijf, die me hartelijk begroet en mij direct naar boven brengt waar (Queen) Emma in het zonnetje op het dakterras ligt. Pas dan dringt het tot mij door dat ik ze van Paihia ken.... Je ontmoet ook zoveel mensen.... Maar Emma kan je niet vergeten, Irishe madonna met the big Boobies. Weer puur toeval toch? Echt klein is het noordereiland nou ook weer niet, en er zijn denk ik  wel duizenden hostels.
Ze zijn vandaag naar diverse wijnboeren geweest en zijn een ietwat tipsy van het proeven, zeg maar gewoon drinken want wijn uitspugen, da's der niet bij natuurlijk.
Deze Frans/Ierse combinatie verspilt geen alcohol!
Ik nodig ze uit voor het avondeten, die kip kan ik toch nooit alleen op, en de fles wijn die Alain opengetrokken heeft ziet er erg lekker uit. Ik duik de keuken in waar ik mij een weg baan tussen de Israelies, die hier duidelijk de baas spelen. Met veel grappen en grollen stel ik mij even aan hen voor, spring wat heen en weer tussen de pannen en het aanrecht, trek een koud biertje open en zo ontstaat er vanzelf wat ruimte voor Eppo....
Met een lach verover je de hele wereld, dus ook deze keuken. Het dreigt even fout te gaan als twee Italiaanse meiden de zelfde truc uit willen halen, wegwezen dames, netjes op je beurt wachten. Pas als ik er een 'n lichte bilmassage geef druipen ze af.... Wel met een glimlach natuurlijk, ze begrijpen uiteindelijk ook wel dat je niet met z'n tienen in de keuken kan staan! Argentijnen krijgen een kort lesje schillen en koken van sweet potatoes, er wordt nog meer bier opengetrokken en binnen no-time staan we allemaal te zingen..... Toffe sfeer, ondanks de beperkte ruimte. Ik ben best wel snel klaar met mijn voorgekookte kip. We eten boven op het dakterras, wijn erbij, da's hele goeie joh! Daar moet je van genieten zegt Alain met zijn franse accent, ik moet weer aan Allo Allo denken, van de TV, met die Madonna met de big B..... Emma is het wel gewend dat mannen naar haar kijken, ze verstopt haar borsten dan ook echt niet. Zelf zegt ze dat ze het wel leuk vindt, zoveel aandacht. Mits het maar niet vulgair wordt!!!
Ik doe mijn best, om NIET vulgair te worden, maar al dat vrouwelijk schoon om je heen, de een loopt nog meer te paraderen als de ander. Ook die Israelies lusten er wel pap van en laten dit ook echt wel merken. "Jij krijgt zeker wel vaak klappen?" vraag ik aan de populairste. Soms, zegt'ie, maar ik wip ook vaak!!! Niet geschoten is altijd mis. Die boys winden er geen doekjes om en dat blijkt later op de avond ook wel als er weer NIEUWE duitse meisjes arriveren.
Alain haalt nog een fles van de kamer, de kaarsjes komen op tafel, het wordt weer een gezellige avond.
See you....

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer