Taupo

Taupo


"Do you have a single room with a view ?". Ik bel met de tweede  hostel in Taupo, en tot mijn verbazing krijg ik een kamer aangeboden voor maar 18 dollar, en ja er is een prachtig uitzicht. "I'll put you up with the lady, if you don't mind?"
Ik vraag of de lady er geen bezwaar tegen heeft om met een heer opgezadeld te worden. Het blijkt dus een "share" te zijn met drie bedden. Vandaar dus de prijs! Maar normaal gesproken wordt er niet gemixed geslapen in shares.... Ik beloof rond een uur of 6  's avonds te arriveren en beeindig het gesprek. Onderweg is er nog vanalles te zien, d.m.v. borden wordt iedere bezienswaardigheid langs de weg aangegeven, soms moet je een stukje van de route, maar dan is het het ook wel waard. Watervallen, geothermische centrales, schrimp-farms..... Ik  heb de tijd en ga dus af en toe off-track. Na ivjven zijn de meeste farms of bedrijven gesloten, dus rijdt ik maar gewoon door. Een stuk heuvelafwaards krijg ik flink wat snelheid, het is stil op de weg en het uitzicht is kilometers ver.... Een auto komt me tegemoet, het blijkt de Highway Patrol te zijn, al voor hij mij passeert gaan ineens al zijn zwaailampen aan, in mijn spiegel zie ik hem een professionele U-turn maken en binnen notime zit hij achter mij. Een bordje STOP-POLITIE ontbreekt, maar ik begrijp dat ik de klos ben, zonder dat ik het in de gaten had zat ik ver over de honderd heen.
Niet met opzet, want ik weet inmiddels dat te hard rijden weinig zin heeft in dit land, er zijn zoveel road-blocks waar ze aan de weg werken dat alle winst van snel rijden metteen weer verloren gaat.
Afijn, ik ben dus de klos, dit gaat geld kosten! De officer stapt uit en blijkt een vrouw te zijn. Heb ik dat, vrouwelijke agenten "are the worst", geen smoesjes meer mogelijk dus. Ik wordt op de bon geslingerd voor NZ$ 170,-- en moet binnen drie weken betalen, anders wordt het bedrag verdubbeld. "Have a nice day", en ik ben weer op weg, had ik maar een cruise control op deze auto!
In Taupo aangekomen rijdt ik gelijk naar het hostel, ziet er goed uit, en dat is het ook! Op mijn kamer ligt een meisje te slapen, 18.00 uur is wel erg vroeg om naar bed te gaan. Ze wordt toch wakker en verteld dat ze die dag om 04.00 uur is opgestaan voor een hicking door de bergen van 18 km, en weer terug... Ze heeft zo'n beetje alle weertypes meegemaakt die dag en ik kapot! Ik laat mijn spullen nog maar even in de auto en ga vast wat eten, een uurtje later komt Kathleen uit Schotland, mijn roommate dus, fris gedouched, zeggen dat ik de kamer in kan. Ik heb geen haast en we praten wat, eindigen uiteindelijk aan de bar, in de lounge staan twee poolbiljards, TV en buiten is een spa, die tot 22.00 uur gebruikt kan worden.
Haar avontuur van die dag werkt aanstekelijk en ik besluit om voor morgen ook wat te gaan boeken, Kathleen raad mij aan om de sky-dive te doen in Taupo, simply the best, kompleet met volledige video en fotosessie en een T-shirt zijn bij de prijs inbegrepen, die ongeveer de helft is van wat men in Europa moet betalen. De verhalen trekken mij over de streep, morgenochtend om half tien worden we opgehaald met de limo, ook dat hoort bij het programma!!!
Weer terug naar de bar, 't is gezellig en het bier vloeit rijkelijk, maar om 23.00 uur gooit Phoebe, spreekt uit FIEBIE, de bar dicht, ze heeft haast. Nathalie, een frans meisje uit Avignon  met lange dreadlocks en een tatoo tussen haar borsten, helpt haar afsluiten want ook zij heeft haast.... Waar naar toe, vraag ik... Opposite the road, there's a birthdayparty and everyone is invited.... OK, lets go!!!
Ik grijp een paar biertjes uit de koelkast want hier in NZ neem je je eigen drank mee. Dat weet ik nog van vroeger, toen liep ik ook te zoeken naar een bar op een prive feest in een boerenschuur. Op het feest is al gauw anschluss gemaakt, iedereen vraagt waar je vandaan komt en mijn T-shirt werpt ook vraagtekens op. Een print van een KOMO vuilniszak op de voorkant is nederlandse tekst, dus dat moet vertaald worden. Ik vertel dat zo'n T-shirt erg gemakkelijk is als je doorgezakt van een feestje komt, je gaat gewoon op de stoeprand zitten en de rest gaat vanzelf, uiteindelijk beland je in een vuilniswagen en als je geluk hebt rijdt die langs jouw huis, waar je dan alleen nog maar hoeft uit te stappen.....
Het feest wordt door veel punkers met veeeeeel drank op al gauw een chaos, maar de sfeer is goed en we lachen wat af. In de tuin staat een grote vuurkorf waar flink wat hout op gegooid wordt, later op de avond gaan er allerlei dozen etc. ook aan geloven. Ik raak in gesprek met de jarige, die al in hogere sferen verkeerd door teveel Ba en weinig Co in zijn glas... Hij werkt bij de Sky-Dive organisatie en verzorgt de video-editing.... Ik wil weten of hij morgen ook moet werken, gelukkig heeft hij een day-off.
Om 04.00 lig ik op bed, ik heb mijn T-shirt aan de jarige gegeven, en ik hoop op tijd wakker te worden. Morgen wordt mijn dag!!!!
See you....


 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer