Taupo Zeilen

Taupo 4

's Morgens ben ik zoals gewoonlijk al weer vroeg uit de veren, wakker om 5 uur, blijven liggen tot 7 uur, lekker douchen zonder te veel herrie te maken want de rest ligt nog lekker te ronken. De keuken en het kantoor gaat pas om 8 uur open, maar soms heb ik geluk en is er iemand al rond half 8 aanwezig. Vaak gebruik ik die tijd om mijn verhalen te schrijven, ik heb geen internet nodig, ik ben geheel self-supporting.
De Barbary vaart pas om 10.00 uur, en ook daar kan ik pas om 09.00 uur iemand bereiken en mijn ticket  boeken. Reg is vandaag ook maar vroeg opgestaan, we hebben er allebei zin in. Het weer ziet er goed uit en de regen zal waarschijnlijk pas laat in de middag komen.....
We nemen mijn auto en gaan richting haven. Daar staat een kantoortje aan de haven waar we mijn ticket kunnen kopen, er is nog plaats zat gelukkig, zo te zien zijn wij de enige mannen, twee engelse meisjes, een australische en een duits meisje gaan de zeiltrip van hun leven maken. Reg stelt zich maar vast voor aan zijn "harem for one day", ook de vrouw in het boekingskantoor heeft hij al met zijn engelse humor voor zich gewonnen. De schipper is blij met het gezelschap en al gauw doet hij met ons mee, ook hij heeft wel zin in een aktieve zeiltocht. Om de dames in beweging te krijgen is toch wel wat meer nodig..... Ik tover de videocamera tevoorschijn en beloof van iedereen een filmster te maken, maar de reacties zijn zomogelijk nog passiever. Nou ja, het zal onze dag niet verknallen in ieder geval hebben wij de schipper aan onze kant.
Lake Taupo ligt midden op het noordereiland, de stad Singapore zou ongeveer even groot zijn, en het meer fungeert als een natuurlijk stuwmeer, er is een rivier die als gootsteenputje fungeert, via kunstmatige afvloeiing worden een aantal elektriciteits centrales aangedreven, deze rivier is metteen de langste van NZ.
De jachthaven ligt aan deze rivier dus we moeten op de motor richting het meer, daar er weinig wind staat hijsen we wel de zeilen maar blijven nog even op de motor verder varen. Een lichte bries is genoeg om onze koers uit te zetten, we gaan naar de Carving, een paar mijl verderop. De Maori's hebben daar op een heilige plek in de rotsen een artpiece weggezet, die je alleen vanaf het water kan bekijken. Zo'n dertig jaar geleden hebben een paar kunstenaars er nog een schepje bovenop gedaan, inderdaad ook Maori's, en pas na overleg met hun gemeenschap werd er na een volksstemming toestemming gegeven voor deze uitbreiding. De plaatselijke legendes zijn middels dit beeldhouwwerk visueel gemaakt.
Het is een plek die steil uit het water omhoog rijst, onder water is het zomogelijk nog dieper.... En kristalhelder water nodigt uit om te gaan zwemmen. Gelukkig is dat toegestaan, ik lig als eerste op mijn rug in het water te genieten van de stilte om mij heen, Reg volgt en EEN van de engelse meiden, maar daar blijft het bij. De rest is zo passief dat het haast storend is voor de rest. Maar ach, ieder zijn meug zullen we maar zeggen!
Na een half uurtje heeft de schipper koffie klaar met een droog koekje en vraagt ons om weer aan boord te komen. Koffie? Da's slim gedaan, zo loopt zijn programma niet in de war. We varen weer onder zeil verder het meer op. Hij wil ons laten zien hoe je op forel moet vissen en weet daar een goede plek voor. Vissen? De meiden protesteren op hun stille manier, Reg en ik kijken elkaar aan, nah!, met dit gezelschap wordt dat echt niks, dus benedendeks hebben we een onderonsje met de schipper. Laten we maar gewoon blijven zeilen, we bieden hem een vroegertje aan, dan kunnen wij de dag nog nuttig gebruiken om ergens anders naar toe te gaan. Per slot van rekening kan de schipper het ook niet helpen..... Zonder dat de dames het in de gaten hebben wordt de dag ingekort, onder het mom van een aankomende stormbui kiezen we koers richting jachthaven. Reg heeft afgesproken dat hij met een aktieve groep mensen terug zal komen voor een echte dag zeilen. Hij heeft nog 6 weken de tijd om dit te regelen. We meren af en smeren hem richting Politie bureau, ik moet die bekeuring nog betalen, laten we daar de boel maar eens gaan opleuken......

See you later......

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer