The Moon Craters

Taupo 5 The Moon Craters.

Onze schipper maakt zich gereed voor een volgende vaart van de dag, zotezien een grote groep Japanners die er WEL zin in hebben, ze willen al aanboord springen voordat wij aangelegd hebben. "You have to wait atleast for one and a half hour, sir" maakt de schipper duidelijk. Hij gaat net als wij eerst maar eens lunchen, we zoeken in de stad een leuk terrasje aan de boulevard en gaan duidelijk voor een goede kop koffie... Aan boord was het een goedbedoelde aktie maar ook nieuwzeelanders zijn niet allemaal goede koffiezetters, volgens Reg tenminste, en hij kan het weten. "Coffee must be like a nice woman, darkbrown, strong, sweet and hot, made out of fresh grinded coffebeans!"
Een flinke sandwich met brie en honey marinated smoked ham gaat er in als koek en na nog een vers bakkie troost stappen we in de auto, opweg naar het politiebureau. Daar blijkt dat de dienstdoende diender zichzelf niet vertrouwt met al dat geld en stuurt ons door naar de bank van NZ, die zijn we’ll te vertrouwen, toch? We maken er maar een showtje van en lachen om alles wat we tegenkomen, volgens mij is menig voorbijganger al lopend en achteromkijkend naar die twee rare snijbonen gestruikeld of tegen een uithangbord opgelopen. De bank is blij met mijn dollars en groet ons, tot de volgende keer!!!! NOT...

We gaan op de bonne fooi de stad uit en ondervragen elkaar wat of dat we al gezien hebben in deze omgeving, The Moon Craters wordt onze bestemming, niet wetende wat ons te wachten staat. Een km of 7 vanaf de snelweg is het natuurpark en zoals gewoonlijk is het gratis entrée, net zoals de openbare toiletten hier in NZ. Het park is ongewoonlijk mooi, overal komt er stoom uit de grond, terwijl de hele area begroeid is met de meest uiteenlopende planten. Hier en daar ruik je een duidelijke zwavellucht, maar dan is het al weer weg.... De donderwolken pakken zich samen over onze hoofden en al snel komen er dikke druppels regen naar beneden. En als ik zeg dikke dan bedoel ik ook dikke....... Mijn camera probeer ik onder mijn T-shirt droog te houden, maar voor de rest laat ik het maar over mij heen komen. Reg schiet nog even gauw een plastic hoesje aan, maar ook dat is eigenlijk te laat.... Zo snel als dat de bui komt is hij ook weer verdwenen en het wonderbaarlijke is dat je dan ook in een kwartier weer opgedroogd bent. Vooral de bloemen en planten worden van zo'n regenbui nog mooier, de camera maakt weer overuren..... De tijd vliegt voorbij, we moeten weer verder, het is ineens al bijna avond. Terug naar de hostel stoppen we bij een gemeentelijk kantoor waar je volgens Reg alles kan doen op de internet computer. Mooi om even wat foto's op zijn USB stick over te zetten, ik kan er ook mijn wandelende harddisk aansluiten en even op orde brengen, nieuwe directory aanmaken en volpompen met de foto's en filmpjes van die dag. Mijn weg-log blijkt weer foto's te accepteren, dus dat doen we ook gelijk maar even op deze breedband aansluiting.
Een verademing in vergelijk met de hostel-aansluitingen. In het hostel komt Reg niet onder mijn kookkunst uit, en we besluiten deze dag eens met geen alcohol, hij tenminste. Ik raak hem weer op volle toeren en ga pas om 02.00 uur naar mijn kooi. Morgenochtend vroeg op, terug naar het noorden, Tauranga aan de kust. Misschien is het daar wel mooi weer?

See you later.....

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer